OO Onderzoeken
Historisch vooronderzoek
Bij voorgenomen grondroerende werkzaamheden dient de opdrachtgever er zorg voor te dragen dat er een Historisch Vooronderzoek OO wordt uitgevoerd.
Het Vooronderzoek heeft tot doel om te beoordelen of er in het onderzoeksgebied sprake is van concrete aanwijzingen van de aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten, en indien deze concrete aanwijzingen er zijn, om het verdachte gebied af te bakenen.
In het CS-VROO (Certificatieschema Vooronderzoek en Risicoanalyse Ontplofbare Oorlogsresten) zijn richtlijnen opgenomen voor het uitvoeren van historische vooronderzoeken naar OO.
Het eindresultaat is een rapportage en een bijbehorende Bodembelastingkaart ontplofbare oorlogsresten. Het Vooronderzoek omvat twee onderdelen, namelijk een
- Vooronderzoek conflictperiode;
- Vooronderzoek na-conflictperiode;
Een Vooronderzoek kan één of beide onderdelen bevatten.
Risicoanalyse OO
Om vast te kunnen stellen wat de mogelijke gevaarzetting van de vermoedelijk aanwezige OO is ten opzichte van de voorgenomen werkzaamheden, kan een risicoanalyse hier een duidelijk antwoord op geven.
Bij deze risicoanalyse worden de gegevens van reeds uitgevoerd(e) (voor)onderzoek(en) OO geprojecteerd op het projectgebied en de voorgenomen werkzaamheden. Hierdoor kan worden vastgesteld of en zo ja, waar nader explosievenonderzoek noodzakelijk is en welke werkwijze hiervoor te adviseren is.
Het doel van een risicoanalyse OO is om de risico’s van de te verwachten OO (Ontplofbare Oorlogsresten) te beoordelen, in relatie tot het toekomstige gebruik van het projectgebied, inclusief de maatregelen die nodig zijn om deze risico’s te beheersen.
Graag een offerte op maat ontvangen?
Vul onderstaande formulier in en we komen hier spoedig bij u op terug